torsdag 20. desember 2012

Mammas jul.

I år har jeg bestemt meg for å lage gavene selv og jeg har begitt meg ut i matens verden. Ingen god ide vil de som kjenner meg si; jeg er en enlendig kokk. Ikke eier jeg tålmodighet og stadig tar jeg snarveier noe som resulterer i matfiasko på matfiasko. Ja, vi snakker at jeg ikke viste at pølser skal "trekke" og ikke fosskokes. Jeg har nylig oppdaget Trines matblogg og har hentet oppskriftene derfra. I kveld var jeg ferdig med de første glassene.


Glassene har jeg kjøpt på Ikea og Tiger (5 kr stk!) og bånd fra Søstrene Grene (elsker den butikken). Jeg har lagd Troika sjokolade, pistasjkrem og rød pesto. Har du ikke smakt pistasjkrem sier du? DET MÅ DU! Er utrolig godt og smaker helt fantastisk på is, skiva eller på bær. Skriv i kommentarfeltet om du ønsker oppskriften. Valgte rød pesto i stedet for grønn fordi ble rett og slett for dyrt med grønn pesto. Så himla mye basilikum i hver porsjon og koster jo 27,90 kr planten, så det byttet jeg ut med soltørkede tomater.

Imorgen starter juleferien for mannen min og da venter ti fantastiske juledager som en familie. I jula i fjor drømte jeg om å få være mamma neste jul og gleden var enorm (snakker uglycry på badegulvet) da testen lyste positiv 3. juledag. Jul er en veldig "mammatid" sa en venninne av meg som var på lunsj i dag. Og det har hun jo egentlig helt rett i. Mor pynter, lager lefser eller hva enn det måtte være og skaper tradisjonene som gir den gode julefølelsen år etter år (ihvertfall har det vært slik for meg). Venninnen min mistet moren sin for 4 år siden. Budskapet mitt? Er du så heldig å ha en mamma, gi henne en god klem, senk skuldrene og nyt jula. God jul!







4 kommentarer:

 1. Pistasjekrem høres veldig godt ut, kanskje jeg må prøve det en gang!! Spennende oppskrifter du har prøvd deg på!! :) Søstrene Grene er en super butikk, skulle ønske de hadde den i Ålesund...
  Nyt den første jula som mamma og som en liten familie :)
  Riktig GOD JUL :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Beklager så sent svar, ikek ehlt god på det tekniske ved bloggingen enda, så ikke kommentaren før nå:)
   Håper du koste deg skikkelig i jula. Bare si ifra om du vil ha oppskriften.
   Hilsen Ingrid

   Slett
 2. Fin og inspirerende blogg.
  Pistasjkrem høres veldig spennende ut, så om det går an å få oppskrifta blir jeg veldig glad. Min epostadresse: hanne.veigard@sbnett.no
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
  Svar
  1. Det skal du selvfølgelig få, sendt den til deg på mail:) Fikk gode tilbakemeldinger på den og det er jo artig for en som ikke er noen mester på kjøkkenet.

   Slett

Skriv noe da vel, tar veldig gjerne imot tilbakemeldinger og kommentarer.